اهمیت دعا برای رفع ابتلائات مسلمانها بعد از نماز
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
امروز هر کس نماز بخواند و برای رفع ابتلائات مسلمانها بعد از نماز دعا نکند، معلوم میشود برای رفاه حال دنیای خود هم قاصر بلکه مقصر است، در امر آخرت که هیچ!
«مَنْ أَصْبَحَ وَ لا یَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِینَ، فَلَیسَ بِمُسْلمٍ؛ هر کس صبح کند و به امور مسلمانان اهتمام نورزد، مسلمان نیست». …
در محضر بهجت، ج٣، ص٢٢٢
نگاه به چهرهی عالِم
سؤال: آیا روایتی که میفرماید: «أَلنظَرُ إِلی وَجْهِ الْعالِمِ عِبادَةٌ؛ نگاه کردن به چهرهی عالِم عبادت است»[۱] از باب این است که انسان را به یاد خدا میاندازد؟
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
بله، در روایت است که از حضرت عیسی علیهالسلام سؤال کردند:
یا رُوحَ اللهِ مَنْ نُجالِسُ؟
فَقالَ علیهالسلام :
جَالِسُوا مَنْ یذَکرُکمُ اللهَ رُؤْیتُهُ، وَ یزِیدُ فِی عِلْمِکمْ مَنْطِقُهُ، وَ یرَغبُکمْ فِی الآخِرَةِ عَمَلُهُ؛
ای روحالله، با چه کسی مُجالست و همنشینی کنیم؟
فرمود: با کسی که دیدن او شما را به یاد خدا میآورد، و سخن او بر دانش شما میافزاید، و عمل او شما را به آخرت علاقمند میکند».[۲]
در محضر بهجت، ج٢، ص۴٠۶
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
ما باید به یقین بدانیم که ما در دو دست خود، دو گوهر شبچراغ و گرانقدر (قرآن و عترت) داریم و کار به تشکیک دیگران نداشته باشیم؛
خواه بدانند و بگویند که در دست ما گوهر است، و یا آن دو را دو سنگ بیارزش بدانند، چه دیگران قدر آن دو را بدانند یا ندانند [ما باید قدردان باشیم].
برای اینکه اگر قدر ندانستیم، نعمت از دست ما گرفته میشود، چنانکه اهل حجاز از نعمت ولایت محروم شدند و به عَجَمها منتقل گردید.
در محضر بهجت، ج۳، ص۱۹۶
آیت الله بهجت:
یک بار توی حرم امام رضا علیه السلام همراه ایشان بودم. به آخرین در که رسیدیم که از آنجا ضریح پیدا بود، آقا خم شدند و خودشان را روی زمین انداختند و زمین را بوسیدند. من نگران شدم که نکند آقا زیر دست و پا بماند. (براساس خاطره یکی از شاگردان)
ذکرها فرشته اند، ص٧٧
توسل به امامزادگان
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
توسل به امامزادهها برای برآورده شدن حوایج، مشهور و مجرب است، ولی عدهای در توسل به حضرت رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم بر ما ایراد میگیرند.
درمحضر بهجت، ج٢، ص٢۵۵